fbpx

Varmepumpeservice Askøy

Service for luft-luft varmepumper

For å opprettholde god effekt og forlenge levetiden til pumpen, så anbefales det service med 2 års intervall.

For å sikre at din varmepumpe opprettholder en lang og effektiv levetid er det viktig å gjennomføre jevnlig service. Filtre må med jevnlige mellomrom renses. Dette er noe man kan gjøre selv, se i din instruksjonmanual for din varmepumpe.

Varmepumpen vil etterhvert få smuss i radiatordelen, noe som er helt vanlig. Årsakene til dette er ulike, noen hjem er mer utsatt for støv og pollen enn andre. Filtrene er konstruert for å slippe luft forbi foran og ikke støvet bak. Støv og andre mikropartikler setter seg i filter og noe inni radiatordelen. Ved manglende vedlikehold kan radiatordelen bli så tett at luften ikke kan passere gjennom, da reduseres effekten betraktelig. Dette vil videre føre til at varmepumpen bruker mer strøm for å varme opp boligen.

Radiatoren er en konstruksjon som må behandles med forsiktighet. Man kan lett skade radiatoren hvis man forsøker å rense den selv. Vi bruker spesielle rensestoffer som er utelukkende laget for varmepumper og som er godkjent av produsenten. Slik vil smuss, mikropartikler og pollen bli løst opp kjemisk uten å skade radiatoren med fysisk/mekanisk rensing.

For at du skal være sikret et problemfritt produkt er det viktig at man er nøye med vedlikehold og service.
Det er her viktig å merke seg at f.eks filtre ikke har ubegrenset levetid, men må skiftes/renses etterhvert. Vi kan hjelpe deg med å utføre filterbytte og annen service. Det å gjennomføre nødvendige service er også viktig for at produsentens garanti skal gjelde.

Hvis du har spørsmål eller problemer med din varmepumpe, er du velkommen til å ta kontakt med oss.

Varmepumpeservice Askøy

Kontakt oss for bestilling av Service på din Varmepumpe